Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016 00:00

Πληροφοριακό σύστημα πρόληψης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών AEGIS

Γράφτηκε από τον 

Έκθεση Καινοτομίας Smart City Expo World Congress στη Βαρκελώνη 2015

Smart_City_ExpoWorldCongress

Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 τεχνική συνάντηση στο Εκτελεστικό Κέντρο Ενημέρωσης (EBC) της Microsoftστις Βρυξέλλες, όπου έγινε συζήτηση και επίδειξη της Web-GIS πλατφόρμας του AEGIS, προβολή του συστήματος στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (24/3/2015), καθώς και παρουσίαση στο Microsoft Faculty Summit στο Valparaiso της Χιλής τον Μάιο του 2014, κατόπιν προσκλήσεως από τη Microsoft Research.

O Κύριος Προγραμματιστής του Έργου Μεταδιδάκτορας Ερευνητής Δρ. Νίκος Αθανάσης – υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού υπευθύνου Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας και Κύριου Ερευνητή του Έργου Κώστα Καλαμποκίδη – παρουσίασε τις προσφερόμενες καινοτόμες λύσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, με σκοπό την υπό προϋποθέσεις μείωση των προκαλούμενων ανθρώπινων, περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών απωλειών.

aegis

Οι προσφερόμενες λειτουργίες του AEGIS γίνονται δωρεάν προσβάσιμες στις τοπικές πυροσβεστικές και δασικές υπηρεσίες και στις αρχές πολιτικής προστασίας για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη της οργάνωσης καινοτόμων, έγκαιρων και έγκυρων επιχειρησιακών σχεδίων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Η εκτέλεση των αλγορίθμων του κινδύνου εμφάνισης και συμπεριφοράς πυρκαγιάς αυτοματοποιήθηκε μέσω τεχνικών παράλληλης επεξεργασίας σε περιβάλλον Microsoft HPC και Microsoft Azure για την επιτάχυνση των υπολογισμών και την έγκαιρη παροχή των αποτελεσμάτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας προς τους τελικούς χρήστες.

Ο συνδυασμός της διαδικτυακής πλατφόρμας του AEGIS και της εφαρμογής AEGIS App για κινητές συσκευές τύπου Windows Phone (ως ένα συνοδευτικό εργαλείο στην πλατφόρμα) προσφέρει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες διαχείρισης δασικών πυρκαγιών, ειδικότερα για τις μονάδες πυρόσβεσης στο πεδίο εξέλιξης των πυρκαγιών. Η επεκτάσιμη αρχιτεκτονική του συστήματος επιτρέπει την εφαρμογή του σε μεγαλύτερες περιοχές μελέτης, καθώς και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Microsoft_Aegis

Σχετικά με Εμάς

Στο TechReport.gr, αρέσει πολύ η Τεχνολογία! Κύριος σκοπός του είναι η τεχνολογικά έγκυρη ενημέρωση όλων των επισκεπτών του. Στόχος του είναι όχι απλά να παρέχει ενημέρωση, αλλά να βοηθάει τον αναγνώστη μέσα από τη ύλη που δημοσιεύει, να κάνει τις καλύτερες επιλογές σε τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, να επωφελείται των προσφορών που έπειτα από έρευνα δημοσιεύει και εν τέλει να τον διατηρεί Τεχνολογικά-In σχετικά με όλα τα νέα tech trends.

Πρόσφατα Tech Deals

Newsletter για Νέα Tech Reports!

Για να μη χάνεις ποτέ ούτε ένα νέο Tech Report, κάνε εγγραφή στο Newsletter.